Održana treća po redu izložba Fotokluba Oppidum

objavljeno u: Fotoklub Oppidum, Izložba | 0

U Gradskom muzeju Požega od 18. do 26. srpnja 2014. godine osam članova Fotokluba Oppidum izložilo je svoje autorske fotografije. Kroz “Požešku šetnju muzejskim ljetom” koje je dio Požeškog kulturnog ljeta svoje radove na izložbi naziva “Inventura” prikazali su Drago Komarić, Josip Marković, Hrvoje Mikolčević, Milica Milosavljević, Robert Rendulić, Tomislav Safundžić, Davor Sečkar i Hrvoje Štajduhar.

Nakon otvorenja i uvodnih govora, o fotografijama svakog od autora ispričala je povijesničarka umjetnosti Lidija Ivančević Španiček, a cijelo događanje glazbenim notama popratio je Valentin Funduk. Izložbu je fotografirao Josip Marković, a Robert Rendulić je snimio video.

Prigodno, toga petka su se u Požegi događala četiri kulturna događanja za redom, pa su se svi organizatori udružili i zajedno nastupili prema medijima nazvavši događanja imenom “Kulturni metak u petak”. Sve je počelo otvorenjem izložbe fotografija Fotokluba Oppidum u Gradskom muzeju Požega u 18 sati, a nastavilo se raspravom o kulturi i događanjima za mlade u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Požega u 19 sati. U 20:30 u Galeriji Ciraki otvoren je peti po redu POžART, a u 21 sat su na livadi uz Orljavu članovi Udruge PUMA organizirali koncert tamburaša POSEGANA.

Zahvaljujemo se Gradskom muzeju Požega, Turističkoj zajednici grada Požege, Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega, neformalnoj skupini POžART, udruzi PUMA i Valentinu Funduku na lijepoj suradnji i prilici da svi skupa Požegu uljepšamo kulturnim događanjima.