Foto radionica

objavljeno u: Fotoklub Oppidum, Radionica | 0

Za sve fotoljupce Fotoklub Oppidum organizirao je trodnevnu radionicu „Osnove digitalne fotografije I.“ koja se održavala 25. 26. i 27. travnja 2013. godine. radionica je bila besplatna za sve sudionike.

Prvi dan radionice predavanje je održao gospodin Željko Bunjevac koji je polaznike foto radionice upoznao s osnovnim pojmovima fotografije i povijesti te osnovama upoznavanja digitalnog fotoaparata. Na radionici gost predavač bio je novinarski fotograf Duško Mirković koji je na svojstven način prikazao svoje fotografske uratke.

Drugi dan predavač je bio profesor Hrvoje Mikolčević koji je polaznike poučio o načinima fotografiranja, korištenju bljeskalice, pohranjivanju i sortiranju fotografije, estetici fotografije te o žanrovima fotografije.

Treći dan foto-radionice organizirana je foto šetnja na Starcu gdje su fotoljupci imali priliku fotografirati i degustirati sponzorska vina  „Vina Markota“ što je ujedno i bila promocija istog te foto modele Sonju Obradović i Sanju Davidović.

Sudionici trodnevnog tečaja imali su mogućnost sudjelovanja  na foto natječaju te su  njihovi radovi  objavljeni na Facebook stranici Fotokluba Oppidum. Nakon završetka glasanja pobjedu je odnijela Antonija Drežnjak koja je osvojila poklon paket „Vina Markota“.